Butlletí: 114

El català, de nou (editorial)

Tornem a viure uns temps que crèiem superats en relació al paper de la llengua catalana a les escoles del país. I cal recomençar de nou. I persistir, donat que el nostre sistema educatiu no es troba emparat per una legislació estatal pròpia i fins que no hi disposi caldrà resistència i insistència.   Per un…

Saber-ne més

Els matisos en educació. Matís 13: L’acció tutorial i orientadora, tret de personalització del centre (col·laboració)

El present educatiu que es viu en l’interior de cada centre, i per extensió entre tota la comunitat educativa, no afavoreix gens ni mica a identificar en aquests moments l’acció tutorial com un propòsit, i molt menys encara com un objectiu clau, i prioritari.   I, en canvi, en aquests moments que ens toca viure,…

Saber-ne més

Llegir és interrogar(-se) (col·laboració)

El més inquietant és la seguretat. J. C. Mèlich   Encendre una espelma és projectar una ombra. Ursula K. Le Guin   No hay ninguna prisa. Un gran poema puede esperar 500 años sin que nadie lo lea o comprenda. Walter Benjamin   Sembla una obvietat recordar la importància de la lectura en l’ensenyament i,…

Saber-ne més

LLIBRE RECOMANAT

Viure en digital


Com eduquem per al món d’avui La transformació digital genera oportunitats, però també amenaces, com ara una societat mal preparada per al futur. L’educació pot beneficiar-se de l’obertura de les aules, d’experiències i projectes de la vida real, de nous recursos d’accés lliure, de la col·laboració en línia. L’ús de les noves tecnologies pot ajudar…
Saber-ne més

WEB RECOMANAT

#InfànciaRespon


Un servei del Departament de Drets Socials, Infància Respon, protagonitza la primera campanya que la Generalitat ha pensat i dissenyat per difondre a la xarxa social TikTok i a la plataforma de streaming Twitch per tal d’arribar al públic adolescent i jove. També arribarà als reels d’Instagram. Infància Respon és un servei públic d’atenció telefònica…
Saber-ne més

NOTÍCIES

Per l’estabilitat pedagògica

 
Com a conseqüència dels darrers esdeveniments al voltant del nostre sistema educatiu es fa difícil trobar el punt d’equilibri necessari per analitzar amb serenor on som i on anem. Llegir més Article publicat a El Punt-Avui
 

ISSN 1988-544X