4 gener 2008
Esteve Pujol (text), Inès Luz González (il·lustracions)

Valors per a la convivència

L’autor fa una introducció del llibre recordant que: “L’ésser humà és social per naturalesa i necessita els altres des del seu naixement i fins al final de la vida. Els éssers socials no són complets si els falta la relació amb els altres; la seva dimensió grupal és bàsica per desenvolupar-se de manera completa i harmònica”.

La finalitat de les 192 pàgines del llibre és inculcar i promoure l’educació de valors individuals i col·lectius, tant des de casa com des de l’escola. Ho fa amb una definició clara i amena de cada valor, suggereix com explicar-ho als fills i filles, cita frases cèlebres i refranys relatius al valor que es treballa, i l’acaba d’arrodonir amb una narració adient i amb unes propostes d’activitats. Cada pàgina està il·lustrada amb dibuixos divertits i significatius.

Són vint els valors que exposa; des del respecte, fins la pau, la justícia, la generositat...Tots estan encaminats per a què la convivència i la relació entre nosaltres sigui enriquidora i satisfactòria, en definitiva, per què aprenguem a ser més bones persones.