4 febrer 2018
Enric Roca, director d'Edu21

Tornem-hi

Els butlletins d’Edu21 tornen després d’uns mesos de pausa que ens han servit per a poder renovar el nostre web i adaptar-nos a les noves necessitats comunicatives del projecte.

Endeguem, doncs, una nova fase que ens ha de permetre ser més presents i amb més eficàcia en el debat educatiu a casa nostra. Més que mai entenem que les finalitats d’un moviment com Edu21 són necessàries en el nostre país. Temps de canvis i transformacions profundes, tant en els escenaris educatius com en els del país, ens obliguen a reptes més transcendents i, alhora, més complexos que mai.

Edu21 sempre ha mirat el futur amb il·lusió i des d’una perspectiva de canvi, de transformació. Entenem l’educació com un procés inacabable de perfeccionament. Tant personal com social. Per això la sensibilitat per tot allò que representin legítimes ambicions d’innovació en tots els aspectes educatius i socials, ens interpel·len. Hi posarem el focus i mirarem d’aprofundir-hi amb rigor i interès.

Estem convençuts que millorant l’educació, no només dels nostres infants i joves, sinó de tots els nostres conciutadans, aconseguirem un país de més qualitat, amb més equitat, oferint oportunitats per a tothom i obrint-nos al futur des de les posicions d’avantguarda educativa a nivell europeu i mundial. Per aconseguir això som conscients que necessitem un sistema polític, econòmic, administratiu, cultural, etc. que aposti per l’educació, que incrementi la despesa pública i privada en la seva millora i que sàpiga explicar als ciutadans que invertir en educació és invertir en la millora de la qualitat de vida de tothom. I una societat més formada és també una societat més crítica, més competent, més democràtica. I, com a conseqüència, més feliç.

Per això apostem des d’Edu21 per col·laborar fidelment en l’assoliment d’un país plenament democràtic i sobirà, on puguem exercir l’aposta per situar l’educació en la primera prioritat de les obligacions de l’estat.