19 de maig de 2009
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, Mirador (c/ Montalegre 5, Barcelona)

X Tribuna: Immigració i educació a Catalunya

Com, des de l’educació, podem contribuir a fer de Catalunya un sol poble?

Taula rodona amb Àngel Colom, activista cultural i polític, Miquel Esteve, pedagog i professor de l’IES Miquel Tarradell, Mbaye Gaye, membre de l’AMPA del CEIP Àngel Baixeras, i Enric Roca, coordinador d’Edu21, moderada per Francesc Xavier Moreno, col·laborador d’Edu21, on es van analitzar els reptes que té plantejats l’educació catalana en un marc creixent de diversitat pluricultural i davant l’objectiu de formar ciutadans per un país que vol preservar la seva cultura i identitat.

Com podem respectar i promoure els trets identitaris diferencials dels nostres alumnes pluriculturals, tot convidant-los alhora a una insersió activa perquè esdevinguin catalans de ple dret i identificats amb la defensa de la llengua, la cultura i la identitat catalanes?

Les propostes denominades d’educació intercultural són les més escaients per assegurar una mateixa comunitat de drets i deures i vertebrada des de la culltura catalana? Les actuals polítiques d’acollida dels nouvinguts a l’escola donen els resultats esperats?

 

Detalls de l’activitat

Dia: 19 de maig de 2009

Hora: 19:30h

Lloc: Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, Mirador (c/ Montalegre 5, Barcelona)

 

Imatge de l’activitat

 

Materials

Anunci de la tribuna

Nota de premsa

Conclusions (Educació catalana i immigració, Enric Roca)

 

Ponents

Miquel Esteve

Mbaye Gaye

Enric Roca