15 desembre 2014
(324)

Les escoles hauran de regular l’ús dels mòbils el curs que ve

El govern considera que prohibir els mòbils no serveix de res i que cal aprofitar-los per millorar l'aprenentatge

El curs que ve, els centres educatius hauran de regular l'ús dels mòbils. És la petició que ha fet a les direccions d'escoles i instituts el Departament d'Ensenyament, que vol que es consideriuna eina més per millorar l'aprenentatge.

La recomanació del govern és la mateixa que fa la UNESCO: prohibir-los no serveix de res, cal aprofitar-los per educar. Cal buscar, doncs, l'ús pedagògic dels dispositius mòbils. No es tractaria d'utilitzar-los per enviar "whatsapps" a classe però, si cal, es podrien fer servir, per exemple, en un examen. Meritxell Ruiz és directora general d'Atenció a la Família i Comunitat Educativa del Departament d'Ensenyament: "Com passa amb les calculadores, hi haurà exàmens en què s'ha de determinar si els mòbils es poden fer servir o si estan prohibits. El que hi ha d'haver és una educació perquè els nois sàpiguen quan es poden fer servir i quan no toca. Evidentment això tindria un càstig."

La petició està dirigida sobretot a partir de Secundària, que és on es generalitza l'ús dels mòbils. Ara cada centre haurà de fer arribar al Departament d'Ensenyament els seus plans de cara al curs que ve.

http://www.ccma.cat/324/Les-escoles-hauran-de-regular-lus-dels-mobils-el-curs-que-ve/noticia/2618353/