31 gener 2018

Josep Menéndez Cabrera

Director General de la Fundació Joan XXIII des del 1998 i Director Adjunt de la Fundació Jesuïtes Educació des del 2009.
Llicenciat en Ciències de la Informació (UAB) i Diplomat en Alta Direcció d’Empreses (ESADE). Des del 1981 ha impartit classes i desenvolupat diverses tasques a la FP, el BUP i COU, i a l’ESO i Batxillerat.
Fundador i membre del comitè executiu de l’associació europea de centres educatius International Education, que agrupa a 20 escoles de tota Europa. Membre del Consell Social del Síndic de Greuges de Catalunya, del Consell Assessor de la Coordinadora Catalana de Fundacions, de la qual també és membre de la Comissió d’Educació; de la Fundació Catalana de l’Esplai i del Consell Estratègic de l’Observatori del Tercer Sector.

Especialista en temes de formació permanent del professorat referits a l’àmbit de desenvolupament de projectes, innovació educativa en TIC, i gestió del canvi, el que l’ha portat a aprofundir en el lideratge educatiu.

El projecte innovador més emblemàtic que ha creat, impulsat i dirigit, dins de la Fundació Joan XXIII, és el Centre de Tecnologies Ituarte (CETEI), el Consell Rector del qual representa al conjunt de l’administració pública catalana, govern i municipal, així com el teixit empresarial, sindical i social.