31 gener 2018

Josep-Lluís González

Josep-Lluís González va néixer a Sabadell el 1965. Un cop acabada la carrera de Filologia Anglesa a la UB, va cursar un Màster de Teatre Europeu del Renaixement a Warwick i la Sorbona per després completar els estudis amb un doctorat a la Universitat d’Oxford.

Durant la seva estada de vint-i-tres anys al Regne Unit, va ocupar diferents càrrecs a escoles com ara Eton College i St Paul’s (Londres), i va col·laborar amb la Universitat de Cambridge en el desenvolupament de nous programes nacionals d’educació en el camp de les llengües estrangeres. També va ser president de l’Anglo-Catalan Society i de Catalans UK. El 2011 va tornar a Catalunya com a Director de la British School of Barcelona.

És un apassionat de l'educació i ha presentat ponències a diversos congressos del sector educatiu sobre temes relacionats amb el bilingüisme i la importància que els nostres alumnes assoleixin una visió global per esdevenir veritables ciutadans del món.

Des de la seva joventut, ha publicat relats en diverses col·leccions. Pel que fa a la producció novel·lística, ha guanyat el I Premi Plaerdemavida de Novel·la Històrica anb L’esguard d’Orfeu (Llibres de l’Índex 2003), el XXIII Premi de Narrativa Ribera d’Ebre amb Des del cor del Marroc (Cossetània 2006) i el XXIV Premi Literari Vila d’Ascó amb l’obra L’àngel de les tenebres (Angle 2013).

Lector i escriptor infatigable, col·labora amb Catalonia Today des de la seva fundació amb articles sobre història cultural catalana i universal, i acaba d’encetar la publicació d’una nova sèrie mensual titulada Els set pecats catalans al suplement “Cultura” del Punt Avui.