25 abril 2013
Comissió Europea

Calen més dones al sector digital: la Comissió Europea amb el Dia de les Dones a les TIC

Com podem estimular la presència de més dones amb talent tecnològic en feines digitals? La Comissió Europea, el Parlament Europeu i la Unió Internacional de Telecomunicacions (UIT) celebren junts, el 25 d’abril, el Dia de les Dones a les TIC, amb l’objectiu de trobar noves maneres d’encoratjar les joves a exercir professions al sector de les TIC.

  • Al sector de la informació i la comunicació (TIC) hi treballen set milions de persones, però només el 30% són dones.
  • El sector de les TIC creix ràpidament i crea al voltant de 120.000 nous llocs de treball cada any.
  • El 2015 hi haurà fins a 900.000 ofertes de feina no cobertes al sector de les TIC.
  • De cada 1.000 dones amb títol de grau a Europa, només 29 tenen el grau en TI.
  • D’aquestes 29, només 4 treballen al sector de les TIC.  

 

Aquestes qüestions s’analitzaran detalladament a una audiència del Parlament Europeu organitzada per la Comissió d’Indústria, Recerca i Energia. Figuren a l’ordre del dia la imatge estereotipada de les noies i la dona en general als mitjans de comunicació, la responsabilitat de la indústria per impulsar el canvi en el sector de les TIC, les aptituds digitals i la responsabilitat de les empreses d’agafar més dones per treballar en TIC. La directora operativa de Facebook, Sheryl Sandberg, exposarà els seus punts de vista juntament amb d’altres personalitats dels sectors digital i tecnològic.

El Dia de les Dones a les TIC complementa la gran coalició per a la creació de llocs de feina a l'economia digital (vegeuIP/13/182), una associació de la Comissió amb les empreses digitals, els governs i els sectors educatius d’Europa per impulsar l’ocupació i la formació en aquest sector. També s’integra en els esforços més amplis de la Comissió per atreure les dones joves cap als àmbits de la ciència, la tecnologia, l’enginyeria i la matemàtica i cap a la recerca. El Dia és una iniciativa de la UIT que se celebra cada any arreu del món des de 2010 i forma part de la campanya de la UIT “La tecnologia necessita noies”.

A Brussel·les, el Dia comença amb l’activitat DigitaLive, un conjunt de tallers que presenten les feines digitals i tecnològiques com a opcions professionals atractives per a les noies. Els temes van des de la tecnologia que hi ha darrere el DJing, a la construcció de robots, el disseny d’aplicacions mòbils i el futur digital amb vista a 2050.

La vicepresidenta de la Comissió Europea i responsable de l’Agenda Digital, Neelie Kroes, el secretari general de la UIT, Hamadoun Touré, i la ministra de recerca científica de la Regió de Brussel·les Capital, Céline Fremault visitaran els tallers i conversaran amb els estudiants sobre les oportunitats que poden oferir les professions digitals i tecnològiques.

Enllaços

Programa del Dia de les Dones a les TIC

Dones a les TIC

http://ec.europa.eu/spain/barcelona/actualitat-i-premsa/notes-de-premsa/130425b_ca.htm