Butlletí: 85

Ensenyar aprenent i aprendre ensenyant (editorial)

La 33 Tribuna d’Edu21 celebrada el passat mes de maig a l’Escola Pia Balmes de Barcelona, versà sobre l’aprenentatge entre iguals i aprofundí en l’aprenentatge entre docents i les seves diverses modalitats.

Saber-ne més

Una formació que impacta en l’aula i la vida del centre (col·laboració)

No és cap causalitat que escrivís aquestes ratlles el mes de juliol, quan les Escoles d’Estiu, els cursos i cursets de tota mena per a docents i directors estaven en ple rendiment. La formació permanent o si es prefereix –i és tal i com ho diuen els anglesos– el “Desenvolupament Professional Continu” és una de…

Saber-ne més

Aprendre entre iguals, docents aprenent en xarxa (col·laboració)

A les escoles del nostre país, cada vegada s’estenen més diferents modalitats d’aprenentatge entre iguals: experiències d’ensenyament-aprenentatge basats en la interacció com a mètode per aprendre dels altres. “Ningú sap tant per no tenir res per aprendre, ni tan poc per no tenir res a ensenyar” (Daniel Reyes).

Saber-ne més

LLIBRE RECOMANAT

Aprensenyar. Evidències i implicacions educatives d’aprendre ensenyant.


Has après ensenyant? Algun cop has après alguna cosa per ensenyar-la? La majoria dels docents responem afirmativament. A vegades aprenem per ensenyar els nostres alumnes; altres vegades, aprenem quan som a classe (explicant o qüestionant); i d’altres, reflexionant en sortir de classe… Són episodis esporàdics? O és que ensenyar és una bona manera d’aprendre, com s’ha dit des de l’antiguitat?
Saber-ne més

WEB RECOMANAT

Eurydice


La xarxa Eurydice explica com s’organitzen i com funcionen els diferents sistemes educatius europeus.
Saber-ne més

ISSN 1988-544X