Jo no sóc neurocientífica, però al meu parer aquest és un descobriment al·lucinant. El moviment cada vegada més popular Maker, el moviment DIY (Do-it-yourself, Fes-ho tu mateix), així com el moviment DIWO (Do-it-with-others, Fes-ho amb altres), el qual es va convertir en la premissa d'instal·lacions com makerspaces, ara apareixen aparentment necessaris si no crucials per a la nostra societat actual.
Si veus a algú fent/creant alguna cosa sorprenent, tu voldràs fer/crear una cosa sorprenent per tu mateix. Quants hem vist un nen corrent cap als seus pares amb els ulls centellejant i dient “mamà, papà, heu vist el que he fet?”. I si poguéssim portar de nou aquesta espurna a tots nosaltres, especialment els adults, simplement proporcionant un entorn social que encoratgés l'acte de crear, així com socialitzar i col·laborar, llavors podríem potencialment avançar i sortir d'aquesta crisi en què estem immersos.
revolta digital.
“Els vincles socials, la interacció social i la cooperació estan programats per ser intrínsecament satisfactoris per a l'ésser humà”, tal com propugna el doctor Read Montague, especialista en neurociència.
Però ara estem preparats per tornar a la realitat i afrontar aquesta necessitat humana bàsica. Nous tipus d'alternatives i espais híbrids com el co-working, makerspaces, incubadores, acceleradores, cafeteries amb galeries d'art, tenen totes l'objectiu de proveir de contacte social humà, amb un interès o objectiu comú en ment.
Inconscientment estem fent avançar la nostra societat amb aquestes organitzacions de base, petites operacions mamà-i-papà, no pels governs o les grans corporacions, sinó per individus i comunitats. Aquestes organitzacions són encara poc nombroses però estan convertint-se cada vegada més en moda amb una alta demanda.
La fórmula està clara. Tots nosaltres necessitem començar a crear, ja sigui un objecte, un projecte, un negoci, però no sols sinó units, de manera que puguem aprendre junts, inspirar-nos uns amb els altres, ajudar-nos mútuament i impulsar aquesta economia de tornada a la normalitat.
millorar la societat.