26 de setembre de 2016
Sala Joan XXIII de la Institució Cultural del CIC. Via Augusta, 205, Barcelona.

31a Tribuna Edu21: A l’escola, què aprendre de bàsic i comú?

31a Tribuna Edu21 d’Edu 21 a Vimeo.

 

Dilluns 26 desetembre; 19:00h-20:45h.

A la Sala Joan XXIII de la Institució Cultural delCIC, Via Augusta, 205, Barcelona

 

Quins aspectes hande ser els essencials i bàsics que aprenguin els nostres infants i joves al’escola i a l’institut, tenint en compte els canvis de tot tipus que s’albirenen el futur?

Per començar a donarresposta a aquest interrogant, plantegem una Tribuna que pugui oferirreflexions des d’una perspectiva del futur de la ciència i la tecnologia. Elsavenços previstos en genòmica, robòtica, intel·ligència artificial,nanotecnologia, física quàntica, realitat virtual, etc., com canviaran, ohaurien de canviar, la nostra perspectiva d’allò que serà –i ja és– el mésimportant a què s’haurien de dedicar les nostres escoles?

Hem convidat a dos ponents perquè ens ajudin a imaginar-nos aquestaeducació del futur a la llum dels imparables avenços científics que, a bensegur, canviaran la nostra perspectiva com a humans i com a societat:

Josep Maria Mainat, multitask(com ell es defineix) i autor del llibre: Ciènciaoptimista; i Sònia Fernández-Vidal,doctora en Òptica i informació quàntica i autora de: La porta dels tres panys,Quantic Love, Desayuno con partículas i L’univers a la mà.

 

Amb la col·laboració de la ICCIC

Imatges de l’activitat