Butlletí: 99

Per un canvi de perspectiva educativa (editorial)

Els processos socials, en determinats contexts d’una certa estabilitat, solen romandre sota l’aparença d’una immobilitat que es perllonga en el temps. El nostre sistema educatiu seria un clar exemple d’això malgrat la irrupció constant de noves lleis que, en el fons, aconsegueixin que res de fonamental canviï.

Saber-ne més

La docència tutorial amb mirada de mentoria: una utopia real (col·laboració)

A l’editorial de l’anterior Butlletí, n’Enric Roca postulava avançar cap a la docència tutorial, una fita l’assoliment de la qual requereix d’una disminució de la ràtio dels alumnes tutoritzats.

Saber-ne més

Docència en confinament (col·laboració)

El 12 de març, quan els centres van tancar, poca gent imaginava que la situació duraria fins a final de curs. La gran majoria pensàvem que després de Setmana Santa tornaríem als centres com si res hagués passat; no podíem imaginar tot el que estava per venir. Però a mesura que els dies passaven ja s’anava veient com això s’allargaria més de l’esperat. Ara ja tenim la certesa que en la majoria dels casos durarà fins a final de curs.

Saber-ne més

LLIBRE RECOMANAT

Parlar al món des de l’escola: l’experiència de Thau TV


La TV –i, per extensió, la pantalla digital– ens permet veure què hi ha més enllà del que tenim davant; podem trobar-hi traces del passat, anticipar el futur o superar els límits de l’espai. La tecnologia digital ens fa més lliures si sabem utilitzar-la. Per això l’escola no pot renunciar a educar en l’ús d’aquestes…
Saber-ne més

WEB RECOMANAT

Jo vull ser


Quines són les professions més demandades i amb major sou a Catalunya? Taula interactiva de la Cambra de Comerç de Barcelona on podràs conèixer quines són les professions amb major demanda i els nivells salarials de cada una d’elles.
Saber-ne més

NOTÍCIES

El model de mentoria

 

 

ISSN 1988-544X