Butlletí: 120

Analitzem on som, millorem la docència i guanyem el futur (editorial)

En els darrers temps hom té la sensació que el nostre sistema educatiu es troba sotmès a allò que en diríem la tempesta perfecta. Crítiques externes i internes, algunes justificades i altres demagògiques; algunes amb voluntat de redreçar el rumb; d’altres per justificar febleses pròpies, etc.   Un reguitzell d’informes nacionals i internacionals acrediten que…

Saber-ne més

La culpa és dels pedagogs (col·laboració)

Aquest és el lema que de manera implícita i explícita proclamen un sector dels docents, especialment els de secundària, quan comenten la situació de cert desgavell i baix rendiment evidenciat en el nostre sistema educatiu.   Sembla que es tracta de buscar culpables al marge de l’auto-crítica que haurien de fer tots els protagonistes de…

Saber-ne més

Els matisos en educació. Matís 19: Aprendre junts des de la codocència (col·laboració)

Són molts els centres educatius que han decidit organitzar l’aula amb dos professors, enlloc d’un de sol.   A l’educació primària, a les àrees hi poden intervenir dues mestres i a l’educació secundària, en algunes de les matèries o àmbits curriculars, l’equip de gestió del centre decideix organitzar-les amb dos professors per aula. Una aula,…

Saber-ne més

LLIBRE RECOMANAT

Nexus


A Nexus, Y. N. Harari contempla la humanitat des de l’àmplia perspectiva de la història per analitzar com les xarxes d’informació han conformat el nostre món i a nosaltres mateixos. Durant els últims 100.000 anys, els sàpiens hem acumulat un poder enorme. Però malgrat tot, ens trobem ara en una crisi existencial. El món està a la…
Saber-ne més

WEB RECOMANAT

TIMSS 2023


Estudi Internacional de Tendències en Matemàtiques i Ciències, fet a nivell estatal (500 centres, 10.000 estudiants) i amb ampliació de mostra per a tenir dades representatives pròpies de Catalunya.
Saber-ne més

ISSN 1988-544X