Francesc Xavier Moreno Oliver

Nascut a Barcelona. Doctor en Psicologia (Cum Laude) i Màster en Psicopatologia infantojuvenil per la Universitat Autònoma de Barcelona. Periodista, educador social  i pedagog; especialista en pedagogia terapèutica i pedagogia social. Es va formar en criminologia a la Universitat de Barcelona i en la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED).

La seva tasca professional es va iniciar en l’àmbit del tractament penitenciari a la Presó de Dones de Barcelona, posteriorment va ser Director Docent del Centre Penitenciari de Quatre Camins i Director de la Presó de Brians a Barcelona. També ha desenvolupat la tasca de Director del CP Josep Pedragosa de Justícia Juvenil i de cap del Departament d’Orientació de l’INS Gallecs de la Generalitat de Catalunya.

En l’àmbit universitari ha estat el responsable de formació de la Unitat d´Innovació Docent en Educació Superior (IDES) de la Universitat Autònoma de Barcelona (U.A.B.); actualment és professor de la Facultat de Ciències de l’Educació d’aquesta universitat, on imparteix matèries de l’àrea de mètodes d’investigació i diagnòstic en educació (MIDE) i assignatures de criminologia a la Facultat de Dret. És el director del Màster en Mediació homologat per la Generalitat de Catalunya  de l’esmentada Facultat i professor en diferents programes de 3er cicle de la Universitat Autònoma de Barcelona i altres universitats. També ha estat durant diversos anys professor de la Universitat Nacional d’Educació a Distància (U.N.E.D.).

És autor de diversos llibres, investigacions i conferències en l’ àmbit de les dificultats d’aprenentatge, la marginació social i la criminologia. Divulgador científic en diversos medis de comunicació.

Pàgina web personal